fbpx

Agava sirupas tamsus 250 ml

4,20 

Ekologiškas šviesus agavų sirupas yra sveikesnė alternatyva cukrui. Agavų sirupas yra saldesnis nei cukrus, tad tam pačiam saldumui išgauti šio produkto reikės mažiau nei cukraus.

Tamsus agavos sirupas, kurio skonis primena sodrią karamelę ir vos juntamą vanilės aromato užuominą.

Tai vienas iš geriausių saldiklių ruošiant kakavos gėrimą

Sudedamosios dalys: 100% žalias tamsus agavų sirupas apdorotas iki 45°C temperatūros.

Maistinė vertė 100 g

Energinė vertė 1297 kJ/310 kcal    
Riebalų 0 g
     – iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių 0 g
Angliavandenių 71 g
     – iš kurių cukrų 71 g
Skaidulinių medžiagų 5.7 g
Baltymų 0 g
Druskos 0 g

Laikymo sąlygos: laikyti kambario temperatūroje.

Kilmės šalis: Meksika

Neturime

Gaukite el. laišką, kai prekė bus pasiekiama

Produkto kodas: Agava-T Kategorija:

Kodėl agavos sirupas taip puikiai dera kartu su kakava?

Tamsus agavos sirupas suteikia kakavai švelnios karamelės skonio. Sušvelnina kakavos kartumą, tuo pačiu sustiprina kakavoje esančio romo poskonį. Priklausomai nuo to kiek įsipilsite agavos į puodelį, priklausys kakavos galutinis skonis. Įsipylus agavos tik šiek tiek - švelniai pasaldinsite kakavą, o įsipylus per daug, pajusite stipriai saldų kepintų apelsinų skonį, su vos juntamu rūgštumu.

Agava – tai įdomus augalas, žydintis tik kartą per savo gyvenimą. Subrandinęs ir paskleidęs sėklas jis tiesiog nunyksta. Per kelerius ar keliolika metų, Agava augalas užaugina stambius lapus, šiek tiek primenančius alijošiaus, ir išleidžia labai aukštą stiebą, ant kurio sužydi geltoni, kvapnūs žiedynai. Įdomu tai, kad šiuos žiedus paprastai apdulkina šikšnosparniai. O kai augalo sėklos išbarstomos, motininis agavas, atlikęs savo misiją nunyksta. Agavų sirupas yra gaminamas iš augalo šerdies arba stiebo, juos susmulkinant ir išspaudžiant sultis, kurios vėliau sumaišomos su vandeniu, filtruojamos ir šiek tiek kaitinamos, kol išgaunamas galutinis produktas – sirupas. Agavų sirupas gali būti šviesus arba tamsus. Kuo jis tamsesnis, tuo mažiau perdirbtas. Iš sirupo kartais gaminami ir milteliai. Agavų sirupo sudėties pagrindas yra fruktozė, o gliukozės visai nedaug. Ir nors jame tiek pat kalorijų kaip ir cukruje, bet agavos sirupas yra žymiai saldesnis nei cukrus, todėl jo reikia gerokai mažiau.