Kaip pasiruošti kakavą
Kviečiame susipažinti
Kaip pasigaminti?
Susmulkinti kakavą
Kiek įmanoma smulkiau supjaustyti kakavos masę, nepaliekant didelių gabaliukų.
Užpilti vandeniu
Užpilti šiek tiek atvėsintu, tačiau ne verdančiu vandeniu.
Suplakti
Plakimas svarbus tam, kad visi kakavos gabaliukai iki galo ištirptų ir atsirastų standi puta. Mes rekomenduojame plakti elektriniu blenderiu, ar tiesiog kokteilinėje (rankiniu arba elektriniu prietaisu).
Pagardinti
Siūlome eksperimentuoti su įvairiais skoniais ir naudoti mėgstamiausius prieskonius juos derinant tarpusavyje (vanilę, cinamoną, kardamoną, šiek tiek kajeno pipirų). Saldinti savo mėgstamu saldikliu. Galima įsipilti šlakelį augalinio pieno: avižų, migdolų, kokosų pieno ir t.t. Karvės ir sojos pienas netinka, nes gali sustabdyti gerųjų kakavos savybių atsiskleidimą.