Agava sirupas šviesus 250 ml

4,20 

Ekologiškas šviesus agavų sirupas yra sveikesnė alternatyva cukrui. Agavų sirupas yra saldesnis nei cukrus, tad tam pačiam saldumui išgauti šio produkto reikės mažiau nei cukraus.

 

Sudedamosios dalys: 100% agavų sirupas.

Maistinė vertė 100 g

Energinė vertė 1275 kJ/ 300 kcal    
Riebalų <0.5 g
     – iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių <0.1 g
Angliavandenių 75 g
     – iš kurių cukrų 75 g
Skaidulinių medžiagų 5.8 g
Baltymų <0.5 g
Druskos <0.03 g

 

Laikymo sąlygos: laikyti kambario temperatūroje.

 

Kilmės šalis: Meksika

Turime

Produkto kodas: Agava-S Kategorija:

Kodėl agavos sirupas taip puikiai dera kartu su kakava?

Šviesus agavos sirupas sušvelnina kakavos kartumą. Kadangi jis yra neutralaus aromato, vartojamas kartu su kakava nepakeičia gėrimo skonio.

Agava – tai įdomus augalas, žydintis tik kartą per savo gyvenimą. Subrandinęs ir paskleidęs sėklas jis tiesiog nunyksta. Per kelerius ar keliolika metų, Agava augalas užaugina stambius lapus, šiek tiek primenančius alijošiaus, ir išleidžia labai aukštą stiebą, ant kurio sužydi geltoni, kvapnūs žiedynai. Įdomu tai, kad šiuos žiedus paprastai apdulkina šikšnosparniai. O kai augalo sėklos išbarstomos, motininis agavas, atlikęs savo misiją nunyksta. Agavų sirupas yra gaminamas iš augalo šerdies arba stiebo, juos susmulkinant ir išspaudžiant sultis, kurios vėliau sumaišomos su vandeniu, filtruojamos ir šiek tiek kaitinamos, kol išgaunamas galutinis produktas – sirupas. Agavų sirupas gali būti šviesus arba tamsus. Kuo jis tamsesnis, tuo mažiau perdirbtas. Iš sirupo kartais gaminami ir milteliai. Agavų sirupo sudėties pagrindas yra fruktozė, o gliukozės visai nedaug. Ir nors jame tiek pat kalorijų kaip ir cukruje, bet agavos sirupas yra žymiai saldesnis nei cukrus, todėl jo reikia gerokai mažiau. Laikymo sąlygos: laikyti kambario temperatūroje.