Kakava turi puikią savybę – atveria kūrybiškumą. Juk ne be reikalo tiek daug skanumynų yra pagardinti šokolado skoniu. Šiandien mes pagauti įkvėpimo, sukūrėme itin sveiką ir skanų saldumyną – kakavos „bombikes“. Angliškai tokie skanumynai vadinami „energy balls“. Paskanavę, suprasite, kodėl.

Sudėtis paprasta, bet kai visi ingridientai susimaišo ir šiek tiek pastovi, skonis – maloniai stebinantis.

Ko reikės?
🥣 30 gr. rūšinės smulkintos kakavos (nes joje išlikę vitaminai ir kitos naudingosios medžiagos, plius – ši kakava yra prieskoninė, todėl dėl ypatingo skonio jau nieko nesakome);
✅ 130 gr. minkštų datulių;
✅ 100 gr. graikinių riešutų;
👌 Prieskonių: cinamono, kardamono, trupinėlio druskos;
💧 Šiek tiek vandens. Pilame apytiksliai apie 50 ml. Priklauso nuo to kokios datulės ir kaip viskas „kimba“.

Kokia eiga?
Susmulkiname riešutus, sudedame trintas datules, kakavą, prieskonius. Viską dar kartą permaišome. Rankomis lipdome mažus rutuliukus. Apvoliojame migdolų miltuose, apibarstome liofilizuotų braškių milteliais. Maža rūgštelė išorėje, atskleidžia kakavos poskonius.
Skanaujame po 1 vnt. į 1 val. 😃😁 Kaloringi ir viliojantys suvalgyti vienu prisėdimu.

Skanių atradimų su www.gyvakakava.lt

Recepte naudojome rūšinę kakavą: