D.U.K

Dažniausiai užduodami klausimai apie rūšinę kakavą

Pirkimas

Kaip vyksta apmokėjimas už produktus?

Viskas vyksta per PaySera mokėjimų sistemą. Gyvakakava.lt nemato ir nekaupia jokių mokėtojo banko detalių.

Ar pristatome produktus į kitas šalis?

Taip, pristatome. Dėl to kreipti laišku info@gyvakakava.lt nurodant produktu pavadinimą, kiekį ir šalį.

Ką daryti jei nepavyksta sėkmingai atlikti pirkimo el. parduotuvėje?

Iškilus bet kokiems nesklandumams visada rašykite info@gyvakakava.lt 

Vartojimas

Ar gyvakakava.lt kakavoje yra kofeino ar kitų stimuliuojančių medžiagų?

Natūraliai kakavoje yra labai mažai kofeino, užtat yra gausu kofeino „pusbrolio“ teobromino. Kuo jie skiriasi? Kofeinas veikia žmogaus centrinę nervų sistemą. Tuo tarpu teobrominas stimuliuoja kraujagysles ir širdį. Dėl to padidėja kraujo tekėjimas į smegenis, pajuntamas proto aštrumas ir budrumas, gali pradėti tankiau plakti širdis ir sumažėti kraujo spaudimas. Ir galų gale, kiekvienas žmogus skirtingas ir teobrominas gali paveikti skirtingai. Užkietėję kavos mėgėjai gali ir nepajusti tokio didelio poveikio.

Kaip geriausia laikyti kakavą?

Geriausia laikyti uždaroje pakuotėje ar indelyje, vėsioje vietoje, tam kad ilgiau išlaikytumėt kakavos aromatą ir šviežumą.

Kokiais kiekais galima vartoti kakavą?

Visada pradėkite nuo vidutinės ar mažos dozės 10-20 gramų, tada stebėkite savo savijautą. Vidutinis kasdienis kiekis yra 30 g per dieną arba vienam puodeliui. Ceremoninė dozė (dvasinėms praktikoms) yra 50 g. Tokį stiprų kakavos puodelį gerkite per du kartus – pusę puodelio ir už 30 min. – kitą pusę.

Ar visi gali vartoti gyvakakava.lt kakavą?

Žmonės, kurie turi širdies negalavimo problemų turi atsargiai vartoti kakavą dėl joje esančio teobromino. Kakavoje yra gausu monoaminooksidazės (MAO) inhibitorių, serotonino, dopamino, todėl asmenys vartojantys stiprius antidepresantus, stiprius hormoninius ar vaistus nuo Parkinsono ligos, turėtų nevartoti kakavos arba pasitarti su savo gydytoju.

Iš kur atkeliauja mūsų kakava?

Kakava atkeliauja iš mažo kakavos ūkio esančio Salvadore, Pietų Amerikoje. Ūkininko šeima tiesiogiai tiekia kakavą. Taip tiekimo grandis tampa trumpa, todėl galime pasiūlyti geras kainas. Ir tuo pačiu visi esantys tiekimo grandyje gauna sąžiningą atlygį.

Ar čia milteliai ar yra kakavos sviesto?

Mūsų siūloma kakavos pasta yra sudaryta iš kakavos pupelių jas sumalant, nieko daugiau nepridėta. Joje natūraliai yra 50% sviesto ir 50% kakavos skaidulų. Tuo tarpu kakavos milteliai yra išspaudžiami iš kakavos pastos. Norit pasigardžiuoti tikru kakavos gėrimu, patariame gamintis jį iš kakavos pastos.

Ar gali kakavą gerti nėščios ar žindančios moterys?

Taip gali. Patariame pradėti mažu kiekiu (5 ar 10 g kakavos puodeliui) ir stebėti savijautą. Nėščios ir žindančios moterys gali pačios jausti ko reikia jų organizmams geriau nei bet kas kitas.

Ar galima kakavą gerti prieš sportą?

Taip galima. Iki 30 g kakavos vienam puodeliui, 30 min iki sporto. Kakava gali suteikti motyvacijos sportuoti.

Ar kakavą gali gerti maži vaikai?

Taip, gali. Iki 10 g vienam dideliam puodeliui, vieną kartą per dieną. Patariame pratinti prie gurmaniško skonio palengva, įdėti vanilės, kitų prieskonių, papildyti augaliniu pienu.

Ar gyvakakava.lt kakavą galima duoti augintiniams?

Dėmesio, jokiu būdu neduokite kakavos gėrimo augintiniams. Naminiai gyvūnai negali tinkamai suvirškinti teobromino ir kitų kakavos komponentų, todėl jiems tai gali mirtinai pakenkti.

Su kuo derinti kakavą?

Galima derinti su vaisiais, riešutais, prieskoniais ir kitais augaliniais maisto produktais. Neskiesti kakavos su karvės ir sojos pienu, nes pastarieji blokuoja kakavos gerųjų medžiagų įsisavinimą. Nenaudoti kakavos kepiniuose, nes aukšta temperatūra sudegins kakavos skonį ir savybes.

Kas yra ceremoninė kakava?

Visą rūšinę kakavą galima naudoti kakavos ceremonijoms. Ceremoninę kakavą galime vadinti rūšine kakava, paruoštą ceremonijai, būtinas pakankamas kakavos kiekis vienam puodeliui. Taip pat ceremoninę kakavą galime vadinti ir kakavą, kuri turi stiprų „energetinį poveikį“. Tokiam poveikiui išmatuoti nėra objektyvių savybių ar charakteristikų, tiesiog galima pajausti ar kakava yra energinga ar ne. Kiekvienas žmogus yra skirtingas ir pojūčiai gali būti skirtingi.