Kakavos pupelės
Nuo: 10,00 €
Sudėtis:
Ekologiškos (sertifikuotos) Criollo rūšies kakavos pupelės.
Kilmės šalis: Peru, Junin regionas, 2024 m. derliaus, pupeles fermentuotos, isdziovintos (7 proc.).
Skonis: vaisių ir gėlių su paryškintomis žolelių natomis.
Rekomenduojame pupeles šiek tiek paskrudinti ir nusilupti prieš vartojant.
- Lengvai skrudinti dėl lengvesnio nulupimo – 220 °C įkaitusioje orkaitėje, 2-3 min, 1-2 kartus pamaišyti.
- Vidutiniškai skrudinti dėl naujų skonių – 130 °C įkaitusioje orkaitėje, 10-15 min, 3-4 kartus pamaišyti.
Galima ir keptuvėje, tuomet nuolat maišyti. Skrudinimo metu, nuolat lupti ir ragauti pupeles, kol bus pasiektas norimas skonis.
Veganiškas. Be glitimo. Be pridėtinio cukraus.
Kakava kūnui. Kakava gali pagerinti bendrą organizmo funkciją. Svarbu įvairi ir subalansuota mityba ir sveikas gyvenimo būdas.
Vartojimas:
Sumaišyti su trintų vaisų kokteiliu.
Barstyti ant augalinio jogurto.
Naudoti gaminant desertus.
Sumaišykite su riešutais ir džiovintais vaisiais ruošdami popiečio užkandį.
Kakavos gabaliukus įmaišykite į naminius riešutų sviestus.
Pabandykite pagardinti kombučą, sultis, kitus gėrimus.
Įmaišykite kakavos gabaliukus gamindami savo augalinį pieną.
Brinkinkite kartu su avižomis arba chia sėklomis.
Sumaišykite į pikantiškus padažus, kad pridėtumėte ypatingesnio skonio.
Įtraukite į kitus receptus, kad gautumėte papildomą traškumą ir skonį.
Naudokite gamindami "raw" pyragus.
Barstykite ant salotų.
Naudokite juos vietoje šokolado drožlių.
Įdėkite į kavos gėrimus (pvz. į "latte" ir "cappuccino").