Kajeno pipirai

1.50

 

Kajeno pipirai (Capsicum frutescens) pipirų rūšis. Vieni iš aštriausių pipirų pasaulyje.

Kajeno pipirų istorinės šaknys randamos Pietų ir Vidurio Amerikoje.

Kilmės šalis: Marokas.

Grynas kiekis: 50 g.

Turime

Produkto kodas: KP50 Kategorija:

Aprašymas

Senoji actekų kultūra pirmą kartą sukūrė kakavą kaip gėrimą, pripildytą ugninių čili pipirų, kurie švelniai papildo vaisių, žemišką kakavos kartumą.

Kajeno piprais pagardintas karštas kakavos puodelis yra dievams tinkamas gėrimas, o jį ragaudami – jūs suprasite, kaip šokoladas gavo savo botaninį pavadinimą „Theobroma“  – „Dievų maistas“.

Trečias pagal aštrumą pipiras pasaulyje, padeda greičiau kakavai pasklisti po žmogaus organizmą. Kaip ir kakava, kajeno pipirai gali padėti virškinimui, kraujagyslėms, širdies veiklai, medžiagų apykaitai. Didesnis šių pipirų kiekis kakavos puodelyje sušildysite kaklą, perštinčią gerklę, pajusite gėrimo karštį visų kūnu.

Venkite kontakto su akimis ir jautria oda.