Apie kakavą

Kviečiame susipažinti

Kodėl rinktis rūšinę kakavą?

Rūšinė / ceremoninė kakava vis plačiau naudojama ir vertinama tų, kurie nuolat ieško gurmaniškų skonių. Nors pasaulyje paplitusi Forastero rūšis (85 proc.), tačiau aromatingiausios yra kitos, prieskonės kakavos rūšys: Criollo (5 proc.) ir Trinitario (10 proc.). Mes siūlome būtent iš šių kakavos pupelių paruoštas mases kasdieniam naudojimui.

Rūšinė / ceremoninė kakava skiriasi nuo įprastos kakavos tuo, kad joje yra pilna gamtos sukurta sudėtis: kakavos sviestas ir kakavos skaidulos. Natūrali sudėtis užtikrina gerąjį kakavos poveikį organizmui.

 

Kakava kūnui

Kakava giliai maitina mūsų fizinį kūną. Kakavos pupelėse yra vario, magnio, chromo, mangano, kalcio, kalio, geležies, bei vitaminų  C, E, B2, B1, B5, B3 ir B9, omega-6 riebalų rūgščių ir kt. Kakava pelnytai priskiriama funkcinio maisto kategorijai.

Kakava protui

Kakavoje yra daug polifenolių, kurie padeda sumažinti streso požymius. Taip pat kakava padidina koncentraciją, kas yra svarbu ilgai dirbant protinį darbą.

Kakava dvasiai

Kakava gali padėti dvasiniame kelyje. Turint gerą intenciją, kakava gali padėti atverti širdį, pajusti vidinę intuiciją.

Kaip pasigaminti?

Susmulkinti kakavą

Kiek įmanoma smulkiau supjaustyti kakavos masę, nepaliekant didelių gabaliukų.

Užpilti vandeniu

Užpilti šiek tiek atvėsintu, tačiau ne verdančiu vandeniu.

Suplakti

Plakimas svarbus tam, kad visi kakavos gabaliukai iki galo ištirptų ir atsirastų standi puta. Mes rekomenduojame plakti elektriniu blenderiu, ar tiesiog kokteilinėje (rankiniu arba elektriniu prietaisu).

Pagardinti

Siūlome eksperimentuoti su įvairiais skoniais ir naudoti mėgstamiausius prieskonius juos derinant tarpusavyje (vanilę, cinamoną, kardamoną, šiek tiek kajeno pipirų). Saldinti savo mėgstamu saldikliu. Galima įsipilti šlakelį augalinio pieno: avižų, migdolų, kokosų pieno ir t.t. Karvės ir sojos pienas netinka, nes sustabdo gerųjų kakavos savybių atsiskleidimą.

Kakavos užkulisiai

Susipažinkime. Už kvapnių šokoladinių puodelių esame mes. Atradę kakavą savo kelionių metu, parsivežėme ją į Lietuvą. Vėliau išragavę ne vieną rūšį, ieškojome to aromatingiausio ir geriausiai nuteikiančio produkto. Juk kakava praskaidrina ne tik protą, kūną, bet ir širdį. 
Esame įsimylėję kakavą ir džiaugiamės, kad šiuo gėrimu galės mėgautis vis daugiau žmonių. Mūsų veikloje didelę dalį užima edukacija, kurios metu griauname mitus apie kakavą, supažindiname su rūšinės kakavos subtilybėmis, o svarbiausia  – raginame sustoti ir skirti laiko sau.